Route

Sinterklaas

Naar Roermond

test
Roermond heet u welkom! - Sinterklaas naar Roermond

Roermond heet u welkom!

De stad en haar inwoners nodigen u graag uit!

 

Roermond, that’s all you need

Roermond heeft veel te bieden. Het is een sfeervolle stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie, een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. De stad aan Maas, Roer en Swalm met ruim 56.000 inwoners ligt zeer centraal in de Euregio Rijn-Maas-Noord. Zowel Duitsland als België liggen op nog geen 15 kilometer afstand. Het is een stad met een rijk verenigingsleven, talrijke culturele evenementen gedurende het hele jaar en veel voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. De cultuur waarop mensen hier met elkaar omgaan maakt van Roermond een plezierige stad om in te leven.


 

Roermond, that’s shopping!

Door de eeuwen heen was Roermond lid van de Hanzesteden en hoofdstad van het Overkwartier van Gelre. Nu nog is zij bisschopsstad van Limburg. De stad heeft een beschermd stadsgezicht en is rijk aan monumenten. De binnenstad herbergt een schat aan historische bouwwerken zoals kerken en oude handelshuizen. Bepalend voor het stadsbeeld is de uit de 15de eeuw stammende gotische Sint Christoffel-kathedraal. Samen met de Munsterkerk, die dateert uit de 13de eeuw, zijn dit de belangrijkste karakteristieke beeldmerken van Roermond. Daarnaast is het uit 1700 stammende stadhuis de moeite waard, evenals de in de 15de eeuw gebouwde Minderbroederskerk. In de historische stadskern vindt de bezoeker een grote diversiteit aan winkels en attractieve pleinen. Samen met de vele gezellige terrasjes en pittoreske restaurants bepalen zij het gezellige karakter van de Roermondse binnenstad.

Daarnaast is het winkelaanbod uitgebreid met het Designer Outlet Center Roermond. Dit is een groot winkelparadijs op kleine loopafstand van de binnenstad, waar wereldmerken en designlabels gedurende het gehele jaar met grote kortingen worden aangeboden. Elke donderdag is koopavond in de binnenstad tot 21.00 uur en elke zondag zijn vele winkels in de middag geopend. Het Designer Outlet is zelfs 363 dagen per jaar geopend! Op zaterdag wordt een grote warenmarkt gehouden op de Markt en op woensdag vindt een kleinere warenmarkt plaats op het Munsterplein.

Meer over winkelen in Roermond:

Roermond, that’s water!

Direct voor de poorten van de stad langs de Maas ligt een uitgestrekt waterrecreatiegebied van wel 3000 hectare groot: de Maasplassen. Deze aaneenschakeling van vele kleine en grotere plassen, gelegen in een groen en weids landschap, vormt een waar eldorado voor actieve watersporters, vissers, zonaanbidders, zwemmers en natuurliefhebbers. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te surfen, te zwemmen, te zeilen of te varen. Door de aanwezigheid van diverse dagstranden, jachthavens en campings heeft het gebied voor elk wat wils te bieden. De Maasoever biedt een uitstekende combinatie van hoogwaardig woongenot, toeristische bedrijvigheid en horeca.

Meer over Watersport en – recreatie in Roermond: www.maasplassen.com
 

Roermond, that’s culture!

Ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden en is er voor iedereen wat wils. Het rijke verenigingsleven biedt veel mogelijkheden om zelf actief deel te nemen. In Theaterhotel De Oranjerie en de   ECI Cultuurfabriek kan men genieten van afwisselende programma's van voorstellingen en concerten. In het Historiehuis kan men kennis maken met het levensverhaal van Roermond. Het Cuypershuis schenkt aandacht aan het leven en werk van architect/ontwerper Pierre Cuypers en, in het verlengde daarvan, aan hedendaagse interieurontwerpen. In de open lucht vinden vooral in de zomermaanden vele culturele evenementen plaats, zoals het Bevrijdingsfestival Limburg, Sjwaampop, de Havenfeesten, de Sjommelmèrt en de taptoe.

Meer over cultuur en evenementen in Roermond:

Roermond, that’s nature!

Rondom Roermond ligt een uitgestrekte groene gordel, waarin het prachtig wandelen en fietsen is. Een grenzeloos natuurrijk gebied! Het bekende Pieterpad (het lange afstandspad van Pieterburen in Groningen naar de Pietersberg in Maastricht) loopt door deze omgeving. Daarnaast doorkruist ook het streekpad Maas-Schwalm-Nettepad de gemeente. In de landelijke omgeving van het stadsdeel Swalmen biedt Staatsbosbeheer (via bezoekerscentrum De Meinweg in Roerdalen) excursies aan. Daarbij kan het Swalmdal onder deskundige begeleiding niet alleen wandelend worden ontdekt, maar ook per fiets. Natuurgebieden als het nationaal park De Meinweg, het Leudal, de Beegderheide en de rivierdalen van de Roer en Swalm bieden een rijke variatie aan bos, heide, vennen en weidevelden. Gebieden die bekend staan om hun weelde aan flora en fauna. Niet voor niets is deze streek aangewezen tot Waardevol Cultuurlandschap!

Meer over natuur en groen in Roermond: www.roermond.nl/Natuur

Dat en meer bevestigt maar één ding: Roermond, that’s all you need!