Route

Sinterklaas

Naar Roermond

test

Laatste nieuws

Sinterklaas onderweg naar Nederland!

Volle vaart naar Roermond of .... ?

Het is nog erg donker op de zee, de goud geel gekleurde maan schijnt op de boot van Sinterklaas. Dé boot die onderweg is van Spanje naar Nederland. Ja, Nederland, het kleine landje aan de Noordzee. Het landje van Max Verstappen en koningin Maxima. Het landje waar ook veel lieve kinderen wonen zoals Marieke en Joyce en Tim en Stijn.
Nog 10 nachtjes slapen en dan komt de boot van Sint en zijn Pieten aan in Roermond. 19 november om precies te zijn. Als alles goed gaat…… Het is toch nog een erg lange reis.

Het is nog vroeg die ochtend op de boot en Sinterklaas ligt nog te slapen. Zijn rode mijters staat op zijn nachtkastje, de staf staat achter tegen het bed met de krul naar de muur toe. De paarse pantoffels van de Sint staan onder zijn bed. Grappig gezicht, de pantoffels van de Sint, die zijn best al oud en versleten. Maar de Sint heeft ze zo graag aan en wil nog geen nieuwe.

Plotseling begint het schip flink op en neer te schudden, de mijter valt van het nachtkastje op de grond, de staf valt achter het bed en de Sint schrikt wakker. Wat is er gebeurd ?? Een grote golf op de zee? Zijn de Pieten verkeerd gevaren en hebben ze het schip plotseling moeten draaien? Komen ze nu nog wel op tijd in Roermond ? Allemaal vragen waar de Sint nog geen antwoord op heeft.

De Sint doet snel zijn oude pantoffels aan, nou ja snel, het gaat niet zo vlug, maar de Sint denkt dat ie nog alles kan. Maar je kunt toch wel zien dat hij een jaartje ouder is geworden. Pantoffels aan, pyjamajas aan en daar gaat ie, zijn haren zijn nog een beetje in de war van het slapen, maar dat vindt hij nu niet erg, de Sint wil nu eerst weten wat er aan de hand is ……