Route

Sinterklaas

Naar Roermond

test

Laatste nieuws

Schommelende stoomboot!

Weet je nog dat de Sint wakker was geschrokken toen de boot heel erg op en neer schommelde op de golven. Wat is er toch gebeurd ? De Sint had zijn pantoffels aan, zijn pyjama aan, zijn haar nog niet gekamd. Hij haast zich door de gang onder in het woongedeelte van de pakjesboot. “Piet, Piet” !!, roept de Sint heel hard. Geen reactie.

Piiiiieeeeet! De sint roept nog harder. Hier en daar gaan heel voorzichtig een paar deurtjes open van de slaapkamertjes van de pieten. Allemaal slaapkoppen, denkt de Sint. Ze slapen nog allemaal !!!
Hoe kan dat nou, wie zit er aan het stuur van de boot, als alle pieten nog slapen. Wie wijst de weg op de zee, als wegwijspiet nog slaapt. Wie heeft er radio contact met Nederland als alle pieten nog slapen. Wie doet de pakjes inpakken als alle pieten nog slapen. Hoe moet dit verder…

Het zijn nog maar een paar dagen en dan moet toch al echt land in zicht komen. Dan moet de verre kijk piet met de verrekijker toch al echt een heel klein stukje van Nederland kunnen zien.

Te Sint schudt zijn oude hoofd en grijze haren op en neer, als dit maar goed gaat komen………