Route

Sinterklaas

Naar Roermond

test
Bericht uit Spanje - Sinterklaas naar Roermond

Laatste nieuws

Bericht uit Spanje

Het wordt al vroeg donker, het regent af en toe en de bladeren vallen van de bomen. Het wordt herfst in Nederland. Het is nu begin oktober als we een eerste bericht krijgen uit Spanje. Een bericht van Sinterklaas zelf; hij laat weten dat het redelijk goed met hem gaat. Hij vraagt aan het Sinterklaas comité in Roermond om een berichtje op de website te plaatsen.

De Sint schrijft dus dat het redelijk goed met hem gaat; meer niet. Wat moeten we hier nu van denken. Is hij ziek ? Kan hij wel komen, we maken ons toch een beetje ongerust over dit bericht. Maar ja, wat nu, hij schrijft niet dat het slecht met hem gaat. Nee, redelijk goed, staat in de email van de Sint. Even denken, het is nu begin oktober. Op 17 november verwachten we de Sint in Roermond. Als hij een beetje ziek zou zijn, dan kan hij het beste eerst een paar weken in bed kruipen. En na die 2 weken, laten we zeggen, vanaf 15 oktober zo ongeveer, moet hij toch echt op de boot kunnen stappen. Want de boot heeft ongeveer 4 weken nodig om naar Nederland te varen.

Het bestuur van het Sinterklaas comité besluit om een email terug te sturen naar Sinterklaas. Ze willen toch wel graag weten wat er aan de hand is. Stel je voor zeg; dat er iets ergs met de Sint is, en dan ?? Hoe moet het dan verder? Komen dan alleen de pieten naar Nederland? Als alleen de pieten komen hoeft Americo ook niet mee te komen, toch ? Of gaat dan een piet op Americo rijden ? Dat zal toch niet de bedoeling zijn.

Er is nog heel veel onduidelijk.

Zodra er meer nieuws is over de Sint dan laten we dit zo snel mogelijk weten!!